• Syr en kudde

    Jag använder mig gärna av olika hantverk för att ge utlopp för min kreativitet. Här har jag klippt ut olika former som jag försöker få att likna en blomma.

    Tanken är att jag ska sy ett kuddfodral. 

    Klipper ut delarna med en liten vass sax. Tänker att jag använder symaskinen för att sicksacka kanter och fästa blommorna på det blå kuddfodralet.

    Tygerna jag använder mig av är stuvbitar som blivit över från när jag sydde babytäcken för över 12-13 år sedan.

    Tyg som jag köpt men som det inte blivit någonting av. Provar mig fram. Funderar på vilka kulörer och mönster som passar ihop.  När jag ger mig in i ett syprojekt med en helt ny idé är det processen som är rolig och givande. Resultatet är sekundärt.
    När jag fotograferar är resultatet i fokus. Skönt att göra någonting som för mig är kravlöst. 

    Det är högst troligt att jag syr hela söndagen. Enligt prognosen ska det regna. Fortsätter med mina skärmfria söndagar.  Hoppas du har en fin söndag.

  • Jordgubbar

    I år fick vi mycket jordgubbar. 

    Plockar liter efter liter. Rensar, äter och fryser in.

    Jordgubbar, maränger, grädde, vaniljglass och chokladsås. Mums!

  • Bildutsnitt – vad som syns i bilden 

    I dag kl.09.12 är en vacker sommardag. Min vackra plats är grön och skön. En plats för tankar att vandra och drömmar att gro. Eller?

    Inte denna dag. Plötsligt finns det en del av en bil i mitt bildutsnitt. Inte så konstigt. Det är en bilväg precis i anslutning till den plats jag stannar och fotograferar flera gånger i veckan.

    Och sedan från ingenstans ett emballage i plast på väg in i min vackra vy. Bäst att släppa kameran och fånga in plasten. 

    Min vackra drömlika vy förändras genom att någonting kommer in i bilden när jag trycker på kamerans avtryckare eller genom att sänka kameran litegrann och ändra vad som syns i bilden. Små förändringar gör stor skillnad.

  • Ett fint minne

    Sommaren 2007 åkte jag på ridläger. Mitt första som vuxen. Under en längre tid hade saknaden efter hästar gjort sig påmind. Att åka på ridläger är som att plocka russin ur kakan. Man får det bästa av livet med hästar under en kort tid. Vid den här tiden dagdrömde jag om att sova utomhus och längtade efter den norrländska naturen. Jag sökte på Internet och hittade Ofelas.se. Där gick det att kombinera en riktigt storslagen naturupplevelse med islandshästar. Jag bokade en veckas ridning i augusti.

    Det blev en fantastisk fin vecka. Min häst hette Baura. Långritter på stigar och över det väglösa kalfjället. Inte en mygga så långt ögat kunde nå. De stannade vid trädgränsen. Milsvid utsikt. När det var lunch stannade vi och Kerstin som ledde turen lagade mat. Skivad renkorv stekt i stekpanna över öppen eld. Ljuvligt gott. 

    När kvällen närmade sig slog vi läger. Olika platser varje kväll. Tvättade av oss i en närbelägen älv. Blev serverade mer god mat. Turades om att ta hand om disken och hämta ved. Kroppen var trött efter dagslång ritt.  Samtal runt lägerelden. Tidigt i säng efter tandborstning i augustikvällen. Ljuden av betande hästar. Natten närmade sig. Storstaden kändes långt borta. Här fick himlavalvet ta stor plats. Fridfullt och rogivande. Sedan somna i en skön säng i en stuga eller på renfällar i en kåta. 

    Tid för egna tankar. Stilla och närvarande i nuet. Känna sig som en del i livet och dess rörelse.

  • En fridfull plats

    En brygga längsmed Jälmån inte långt från där jag bor. Fotografiet är taget förra året i slutet av juni. I tanken återkommer jag då och då till den här platsen. Någon dag ganska snart ska jag åka dit, sätta mig på bryggan och bara njuta av naturen.

  • En bok jag längtar efter att läsa

    Dit floden för dig av Shelley read ser jag fram emot att läsa så snart som möjligt.  Om solen skiner lägger jag mig i hängmattan under äppelträdet. 
    Om regnet faller går jag tillbaka till sängen efter frukost. Kryper ner under täcket, tänder läslampan, rättar till glasögonen och försjunker in i en annan värld.

    Har du någon bok du ser fram emot att läsa i sommar?

  • Duka till sommarfest

    Tips. Om du gillar att duka fint. Köp linneservetter och dukar secondhand. Då kan du få variation på dina dukningar utan att det kostar en förmögenhet.

    Ett annat tips. En blomma nerstucken i en krans av grönt från krukväxten ”Plättar i luften” blir en enkel men effektfull dekoration.

    Jag önskar dig en fin midsommar!