Sockertång och andra vackra ting 

Regnet vräker ner när jag skyndar från parkeringen in i Lilla Äspered second hand i Marbäck. I butiken möts jag av tända ljus och en svag doft av såpa. Det känns välkomnande. Här har varje sak blivit utvald med omsorg. 

Vackra glas som minner om en svunnen tid. Nu står de prydligt, nydiskade i hyllorna och väntar på att åter få skänka glädje vid en festlig dukning.

En liten skål för färgsprakande karameller.

Ett enkelt sätt att skapa en festligare frukost. Pålägg på ett fat och sedan denna skönhet som en skyddande kapsel.

Här finns så många vackra ting. Från golv till tak. 

Långsamt strosar jag genom butiken. Tittar och trivs. 

Stannar upp och tittar närmare. Inspireras av skyltningen. Föremål placerade i grupp och på olika nivåer med punktbelysning skapar en ombonad känsla. En låda blir en ram, att placera roliga eller annorlunda saker i. Kan jag göra någonting liknande hemma hos mig?

Speglar i vackra gamla guldfärgade ramar. Skapar rymd i rummet. Till höger i bild; en gammal resväska ovanpå ett skåp. Snyggt och smart att förvara saker i.

En lampfot kommer lätt i skymundan med en stor lampskärm. Här får lampfötter stå i blickfånget tillsammans med vackra glödlampor.

Belysningen skapar stämning i rummet. En äldre lampfot har fått en ny ljuskälla.

En ljuskälla med färgrikt blommönster. Som att förflyttas till en annan värld. En värld mellan nu och då. Verklighet och fantasi.

En klocka och stämplar. 

Så mycket vackert. 

En titt in genom fönstret till verkstaden på vägen ut. Här finns det som behövs för att åter ge nytt liv åt förbisedda ting. 

Regnet hänger i luften när jag stannar för att ta en sista bild. Hit kommer jag återvända många gånger för att söka inspiration och leta vackra ting till mitt hem.

Denna ljuvliga sockertång köpte jag på Lilla Äspered. Eftersom jag föredrar mitt te med honung tänker jag att den får komma fram nästa gång jag har kafferep.

Kommentarer inaktiverade för Sockertång och andra vackra ting