Besöker Fröken knopp

Sommarstaden Norrtälje med sina mysiga gågator och rika utbud av butiker och restauranger. Här hittar du blomsterbutiken Fröken knopp, en blomsterbutik utöver det vanliga.

Plats för att binda vackra buketter och skapa blomsterarrangemang.

Gerbera och rosor.

Nejlikor och en mängd andra blommor.

Dofterna som kommer mot en när blomsterkylen öppnas är ljuvlig.

Marianne Walldén en av Sveriges främsta florister. En blomsterkonstnär med gesäll- och mästarbrev. Under många år tävlade hon framgångsrikt inom blomsterbinderi. Butiken Fröken knopp har hon drivit i över 20 år. En kreatör och inspiratör utöver det vanliga skulle jag säga.

Blommor, färg, form och möjligheten att skapa. Hos fröken knopp kan du köpa det du behöver för att skapa ett eget arrangemang. Eller kanske gå en av de kurser som hon och hennes mästare anordnar. 

I butiken finns även utvalda inredningsdetaljer som tillför det där lilla extra.

Ljus, vaser och roliga krukor.

En effektfull del i butiksinredningen är alla udda små och stora bord. Inhandlade secondhand berättar Marianne. De flesta borden är i trä. Det tycker jag ger en känsla av liv och värme. 

Fler bord och piedestaler. Byggt på höjden. Rosa och grönt. 

Jag tycker att secondhandborden utöver att det skapar höjd och ytor att skylta varor och blommor på tillför en känsla av lekfullhet. Olika i formen men lika i material. Butikens skyltning får mig att känna skaparglädje.

Tack för besöket!

Titta gärna in på Fröken knopps Instagramkonto @blomsterbutikenfrokenknopp
Där hittar du bilder på deras fantastiska blomsterarrangeman och bukettbinderier. Fröken knopp har bland mycket annat skapat buketten till finalen i 2023 Melodifestival.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *