Dagen före 1:a advent

Lördagen började med sovmorgon, frukost och Melodikrysset.

Lugn och mysig morgon. Eftermiddagen och kvällen innan första advent brukar jag plocka fram adventsljusstakar, julstjärnor och ljusslingor. Det startar oftast med en inventering.

Har inte så mycket. Saknar några fina ljuslyktor i glas och så skulle jag vilja ha batteridrivna stearinljus. 

Satte upp stjärnorna här när jag spelade in en video över inventeringen. De får kanske hänga där på väggen. Inte exakt där. Kanske lite mer till vänster. Som synes är det en stjärntapet i mitt kontor. Har inte bestämt mig om jag vill ha vita eller ljusgrå färg på väggarna.

Kontrollerade om allting fungerar. Någon lampa här och där som inte lyste. När allting låg där på bordet bestämde jag mig mitt upp i inventeringen att det skulle vara kul att ta en flatlay.

Ytterligare en flatlay.

Utanför bild. Ha ha, det ser alltid så ordnat ut på flatlay-bilder. Den som är observant ser att mitt namn står på grenuttaget till höger. Bra att ha när man släpar runt på olika typer av fotolampor till olika platser. Svårt att glömma kvar eller blanda ihop med någon annans saker när det står ens namn på.

Test av batterier. Började fundera på om jag skulle åka till Second hand butiken Choices by Annie i Gällstad. Hon brukar ha de där batteridrivna ljusen jag vill ha och så kanske hon har någon fin ljuslykta i glas. 

Åkte till Choices by Annie Second hand. Här hennes inspirerande hylla.

Ser alltid nya saker när jag tittar på bilderna efteråt. Boken om snövit Julkalender 1923. Undra vad det är för typ av bok?

En filosoferande tomte och fler böcker.

Här finns så mycket fint glas. Skåla, fat, flaskor och ljuslyktor. Blir alltid så inspirerad av att gå runt titta i Annies butik. Jag tog många fler foton. Men jag får spara de fotografierna samt visa mina köp en annan dag, annars tar det här blogginlägget aldrig slut. 

De batteridrivna ljusen jag sökte hittade jag här.

Detta är bara en liten del av en stor hylla med ljuslyktor. Jag köpte totalt tre stycken.

När jag skulle betala i kassa såg jag dessa små vykort. Så fina.

Vacker vy. Stannade bilen och tog några bilder. Landskapsbilder blir sällan bra med mobilkameran. Men ni får en känsla av hur det såg ut.

Vackert med snö på trädgrenarna.

Hemma igen. En stor kanna te till mig. 

Efter fikat blev det batteribyte. På bilden syns förpackningen till de batteridrivna stearinljusen. STAR Trading, Flamme antique LED candle. Passade perfekt. Lyser i 6 timmar, släckta i 18 timmar. 

Diskar alltid allting för hand som jag köper. Går igenom varorna och njuter lite av känslan av att ha gjort fina fynd. Glas får extra fin lyster när det är nydiskat.

Resten av eftermiddagen och kvällen gick jag runt i huset och pyntade för advent.

2 kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *