Det blev en härlig söndag

I går hade jag en skärmfri dag. Började dagen med en promenad utan mobiltelefonen, vet inte när det hände senast. 
Några timmar i hängmattan under äppelblommor med surrande bin och en bra bok. Då och då drog jag ner kepsen och blundade, vilade och lyssnade till surret från bina. Lät tankarna komma och gå. Blickade ut över trädgårdslandet och såg att rabarberna var redo att skördas. Baka paj, tänkte jag, krävs inga digitala skärmar. Men det blev lite knepigt när jag kom på att den paj jag ville baka var en rabarberpaj med tosca som jag såg att Fredriksfika hade lagt ut i början av maj. Eftersom jag hade skärmfri dag fick jag inte röra mobilen. Började leta recept i kokböckerna här hemma. Det slutade med att jag mixade två olika recept. Det blev en helt okej rabarberpaj med toscatäcke. Får prova rabarberpajen från Fredriksfika en annan dag.

På kvällarna tittar jag och min sambo ganska ofta på serier. I går kväll fick han titta på TV själv. Jag gick upp till mitt kontor, satte mig vid bordet framför fönstret, tog fram penslar, vatten och gouashfärger. Blandade färger och målade. När skymningen kom gick jag ner till köket och kokade mig en kopp kamomillte. Tog med den varma koppen ut i trädgården, satte mig för att njuta. Det blev inte så njutningsfullt. Mygg. Jag gick in förberedde mig för nattens vila.

Jag upplever att jag var mer närvarande i nuet under min skärmfria dag. Nästa söndag ska jag upprepa detta. Får se vad jag hittar på då.

I dag återskapade jag gårdagen i hängmattan genom ett drönarfoto.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *