En kul fotografering 

Till min omslagsbild för april månad ville jag ha ett foto på mitt visitkort för att symbolisera att jag denna månad ska träffa andra företagare och berätta om mitt företag. Det här var en av de första bilderna jag tog.

Att vara företagare handlar om att ”dra in kulor”. Det vill säga tjäna pengar så att företaget går runt och jag kan ta ut lön varje månad som jag kan leva på. Bilden blev okej men det är någonting som inte riktigt stämmer med min ursprungskänsla.

Testar en annan vinkel. Bilden är tagen stående men jag har vänt den så den nu är liggande. Skapar en känsla av djup i bilden. Men det känns fortfarande inte rätt.

Testar flera olika varianter.

Till slut kommer jag till en punkt när jag känner att jag måste släppa idén med kulorna. Jag får inte till den känslan jag vill ha. Suck.

Plötsligt får jag en ny idé. Jag tar visitkortet i handen och håller det över pluggbrättet med dahliaplantorna. Tar en bild. En hand som sträcker fram ett visitkort. Känslan jag sökte är där. Symboliken för önskan om att växa byttes från hårda kulor till levande gröna små plantor. Allt föll på plats. 

Fotograferingar går inte alltid som jag tänkt från start. En sak som jag bär med mig är att även om det känns motigt och som att jag är på fel väg så fortsätter jag framåt. Man vet aldrig när en ny idé poppar upp. Jag tar några bilder av det nya motivet och plötsligt känns det inte bara bra utan som att jag har hittat den saknade pusselbiten till min omslagsbild.  

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *