En plats där prylar får en andra chans

För några dagar sedan besökte jag Choices by Annie Secondhand. Försäljning i butik i Gällstad torsdagar och lördagar samt på Tradera alla dagar i veckan. 
Här hittar du porslin, glas, vaser, husgeråd, tavlor, gamla skolplanscher, möbler, kläder, dukar och mycket mer. Urvalet består främst av saker som personer lämnar in för att få sälja på kommission. Annie drivs av att överblivna och bortvalda saker ska få en ny chans hos någon annan. Vi behöver inte slänga. Det kan finnas någon annan som vill köpa det du inte längre använder.

Hyllan av lådor är lite av butikens signatur. Den höga konstruktionen är som ett konstverk som fylls på och förnyas allt eftersom föremålen få nya hem. Jag tänker att det någon ser som en sak utan värde kan för någon annan vara en skatt. Choices by Annie Secondhand är som en ”mellanstation” där vi kan lämna in saker och låta de få en andra chans. Låta de ånyo vara till gagn, erhålla en peng om våra varor säljs och samtidigt värna vår gemensamma miljö.

Svart och vitt. En hylla i en hylla.

Ljus med batteri. Extra bra när man vill få till mysbelysning i en hylla, utan att oroa sig för brandrisken. 

En avdelning med damkläder.

Skåp och hyllor från golv till tak.

Stearinljus i många olika färger.

Florablad. Visar blomning, rot och frökapsel med frö samt växtens latinska namn. Det finns en hel hög med svagt gulnade ark. Välj ut några olika favoriter, rama in och sätt i grupp. Både fint och lärorikt.

Jag besöker secondhandbutiker för det finns så mycket att inspireras av. I den här butiken finns glas och porslin i många olika färger och former. En sektion för varje färg i regnbågen.

Här den blå hyllan.

Den röda hyllan. Fina ljuslyktor. Särskilt när det börja närma sig juletid.

En liten röd skål där det vita locket flyter in i skålens vita insida.

Söt som socker är denna prickiga sockerskål.

Kolla in den här gula sockerskålen. Stilig. 

Här finns så många olika skålar. I alla möjliga färger och former. Med lock utan lock. Enfärgade, flerfärgade, prickiga och blommiga. 

Burkar i plåt. Bra att förvara både det ena och det andra i.

I den här butiken kan du gå in och skaffa möbler och husgeråd som fyller nästan alla behov i ett hem.

Jag är blev lite extra förtjust i detta lilla bord. Passar lite överallt tänker jag. Kanske i en hall eller framför ett fönster med halvhöga krukväxter på. Eller varför inte som nattduksbord för den med många attiraljer. 

Ett linneskåp och en byrå med runda träknoppar. 

Färggranna trasmattor. Åter på modet.

Skrivbord och bokhyllor som hänger ihop. Både praktiskt och elegant.

Matbord med stolar. Tavlor, tallrikar, fat och godisskålar i kristall.

Två vackra stolar och prydnadskudden – vilket hantverk! Kistor är bra till mycket. Fungerar både som soffbord och förvaring.

Å tänk att få duka till ett kafferep med denna kaffeservis. 

Orange och rött ljus från denna lampa kan skapa en hemtrevlig känsla.

Föremål omsorgsfullt utplacerade. Glaskaraffer, en pelargon och gamla böcker. Den här bilden får mig att tänka på en tid när människor varken hade TV eller Internet. En känsla av lugn.

Solen lyser denna höstdag när jag knäpper av en sista bild utanför butiken. Björkarna vid infarten till parkeringen, utmed väg 157, har börjat få gula löv. Den vita flaggan på husknuten signalerar öppet där den vajar i vinden.
Det här fick bli den sista bilden från Choices by Annie secondhand, för denna gång. 
En butik där hjärtat främst slår för att saker inte ska slängas. Prylar som har blivit bortvalda ges här en chans att hitta ett nytt hem. En sak utan värde för mig kan för någon annan vara en skatt.

Som avslutning på detta långa inlägg kanske ni undrar om jag hittat något fint i butiken. Det gjorde jag.

Underlägg till tekanna i rostfritt stål. Vilken skatt! Både fin och praktisk. Det gillar jag!

Blomvas i glas.

Så här fint passar mina nya fynd i mitt hem. 

Kommentarer inaktiverade för En plats där prylar får en andra chans