Vasinventering

Jag får flera kreativa idéer varje dag. Ett fåtal utförs direkt, eller förkastas. Men så kommer de där idéerna som är lite mitt emellan. Det tar för lång tid att utföra dem direkt men de är (i tanken) för bra för att förkastas. Halvbra idéer påbörjas men lämnas snart åt sitt öde. De skapar oreda och begränsar arbetsflödet. Vasinventeringen är en sådan idé.

För någon dag sedan städade jag mitt kontor/studio. Bara någon dag senare är mitt tomma skrivbord framför fönstret fullt med vaser. Å där står de och tar upp plats i väntan på att bli fotograferade. 

I dag blev det av. Studiolamporna åkte fram. Ändrar bakgrund. Flyttar om vaserna.

Solitärvaser. Antal sex. Passar utmärkt att använda till sticklingar och en ensam blomma.

Mellanstora vaser. Fem stycken. Passar bra till rosor, tulpaner och mindre buketter.

Stora vaser. Sex stycken. Passar bra till dahlior, solrosor och kvistar av körsbärs- eller äppelträd.

Klarglas stor. Två stycken. Jag brukar använda dessa till tulpaner men även att lägga i blommor som flyter på ytan. ”Bubblorna” är i glas och flyter. Finns även glasbehållare för att sätta värmeljus i som också flyter. Fler användningsområden än vas men dessa får ändå räknas till vaser.

Totalt 19 vaser. Jag tror det var alla. I ärlighetens namn trodde jag att jag hade betydligt fler vaser. Den gul och vitrandiga mellanstora vasen är köpt på IKEA någon gång på 90-talet och det var ett tre pack som även innehöll två större vaser. Vet inte vart de är. Kanske de har blivit utrensade någon Feng shui eller Marie Kondo -attack.

Inser efter denna inventering att jag saknar en riktigt stor vas att ha långa solrosor eller Gladioler i. Det kan jag köpa om jag hittar en men om jag ska köpa nya vaser ska jag rensa ut och lämna in vaser till Återbruket i Limmared eller sälja. 

Kommentarer inaktiverade för Vasinventering