Ett hastigt besök vid en tjärn

På väg hem efter kvällens körövning med bilvärmen på 22 grader och Star FM med 70-, 80, och 90-tals hits strömmande ur högtalarna på hög volym åkte jag längst med en tjärn som jag har passerat många gånger. En vacker plats som jag flera gånger tänkt att jag ska fotografera. Nu lyste solens sista strålar upp tallkronorna. En varm inbjudande känsla fick mig att stanna. Jag klev ut ur bilen och gick den korta sträckan ner till tjärnen och började fotografera. Lurad. Den iskalla luften trängde genom alla mina vårkläder och bet mig runt vristerna. Men på något vis så tog viljan att få till en bra bild över. 

Gick över vägen till en annan vattensamling.

Allt var tyst och stilla. Sedan en ensam skogsduvas kurrande läte. Jag tog några djupa andetag och andades in den kalla vårkvällen. Såg solen gå ner bakom trädtopparna. Våren är vacker, tänkte jag sen slog kylan åter till och jag skyndade tillbaka till bilen, värmen och musiken.  

2 kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *