Fotograferar till Instagram

Detta blev resultatet av 30 minuters fotografering. En vas i pressglas som jag köpte under andra halvan av 00-talet när jag åkte på fotoresa till Nora. Vid stora torget fanns då Nora diversehandel i korsningen Kungsgatan/Storgatan. Där inne stod denna skönhet som väger 1,7 kg. Tung att ha i packningen på hemresan men står pall även blåsiga dagar som i dag.

Denna fredag hade jag som mål att få ut Instragraminlägget innan lunch. Det gick inte men kring kl. 13.30 kom det ut. 

Här är ytterligare två bilder jag fotograferade vid samma fototillfälle. De valdes bort. Kanske att jag skulle ha haft med ”vas ovanifrån” där framgår formen på vasen på ett ganska bra sätt.

Fotograferade vasen på flera olika platser och ljusförhållanden. Mot himmel, vasen gnistrar och formen framträder bra men jag ville följa mina tidigare fotografier med enfärgad eller stilren bakgrund som jag tidigare postat under #fredagens2hand. Det skulle inte vara en enkel lösning att få till vasen mot enbart himmel utan min hand. Jag släppte det. Testade mot gul husvägg och brunmålad trappa och grund. Vasen kom inte fram tillräckligt bra.

Provade att flytta in i halvskuggan på asfalten under ett stort träd. Blommorna blev fina i detta ljus men vasen är anonym. Testade att bara fotografera vasen när blommorna bildar skuggan av en bukett på marken. Vasen är fortfarande anonym.

Här två försök till som jag valde bort. Tycker att vasens tyngd kommer fram i bilden med asfalten men bakgrunden gör bilden röring och tar fokus från vasen. Blå förgätmigej lyckades inte heller lyfta vasen ur sin anonymitet.

Det slutade med att jag gick in och fotograferade vasen i hörnan vid bokhyllan.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *