Frisk luft och tystnad

Förmiddagen ägnades åt att plocka bort adventsstjärnor, ljusstakar samt julpyntet från den barrande julgranen. Sambon bar ut granen och dammsög granbarr. 
Julgardinerna i köket är nedtagna och de ordinarie gardinerna är uppe igen. Har samma gardiner i köket årets alla andra månader. Tunna gardiner som, förutom vid första advent, kommer ner för tvätt ytterligare två gånger, en gång på våren och en gång på hösten, vid fönsterputs. 

Pepparkaksdegen som blev över från innan jul har jag bakat runda pepparkakor av i dag. Enklast möjliga formen. Den där degen hade legat i kylskåpet – i grönsakslådan och kallat på min uppmärksamhet länge nog. Nu i januari börjar grönsakslådan åter igen fyllas med grönsaker. Morötter, paprika, kålrot och zucchini.

Tog en promenad på eftermiddagen. Uppiggande med lite frisk luft. I början vandrar kroppen och tankarna på olika platser. Ibland far tankarna i väg i kreativa, nyskapande banor. Ibland är tankarna stressade. Plötsligt avbryts tankarna. Ögonen ser ett motiv att fotografera. Jag stannar och tar några foton. Hör tystnaden. Känner tystnaden. Stillheten som infinner sig i min kropp när alla ljud upphör är rogivande. Kropp och tanke är på samma plats.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *