Glas, krom, färg och glädje

Förra veckan besökte jag Cirkulera second hand i Ulricehamn. Italien, Japan och Sverige möts i en härlig mix. En känsla av 80-tal. Färg, krom och glas. Här finns även saker från första halvan av 1900-talet och tidigare. Roliga, lite annorlunda föremål hittar jag här.

En skojig tekanna i form av ett hus. En byrå i grönt som verkligen vågar ta plats. En guldram som får glänsa när motivet är vilsamt svart. I mitt tycke så bör man gå långsamt, gärna flera varv, i en second hand-butik för att se varje föremål. 

Möbler i krom och en tiger i porslin. Det lilla avställningsbordet i krom och glas får mig att minnas mitt
80 – tal. I fåtöljen ligger trasmattor. Slitstarka, färgrika och värmande för golv i hem där temperaturen har behövt sänkas på grund av högt elpris. Eller så köper man trasmattor för att de är snygga och skapar en ombonad känsla, helt enkelt.

Jag blir glad av denna jätteporslinstiger men jag kan inte se framför mig var i mitt hem den skulle
placeras. Den får skänka glädje i någon annans hem. Var sak har sin plats/ sitt hem.

Denna vas däremot den kan jag se i mitt hem. Men jag har gett mig själv köpstopp på vaser. Har beslutat att innan jag köper någon mer vas så måste jag göra en vasinventering.

Vaser, vaser, vaser och mortlar.

Jag upptäcker nya föremål varje gång jag tittar på den här bilden. Lampor, guldramar, glas. Föremål med karaktär.

Ett fat med målat motiv. Kanske Venedig?

Tavlor har jag ganska nyligen börjat titta mer ordentligt på när jag är i second hand-butiker. Gillar man motivet men inte ramen kan man oftast ganska enkelt plocka bort den. Många äldre tavlor kan ha vackra ramar som man kan sätta in egentagna fotografier i. 

Fler vaser och krukor, skålar, fat, en urna och en staty. Till höger anar man ett skåp i japansk stil.

En gång vardagsföremål. Nu antikt glas i gröna och bruna nyanser, uppställda i ett av de stora fönstren vid ingången till butiken. 

Entrén till butiken. Kundparkering precis utanför. Från utsidan kan butiken upplevas lite anonym men så fort du kliver in möts du av färg och form från dåtid till nutid. Ett sortiment av föremål med karaktär.

På Cirkulera second hand köpte jag en glasskål att lägga blommor i.

Och en stilren tårtspade.

Kommentarer inaktiverade för Glas, krom, färg och glädje