Målat med gouache i dag

Min tanke var att vara utan ”digitala enheter” i dag. Intentionen var att välja ett annat sätt att vara kreativ på. Det gick så där. Svårt att lägga ut någonting på bloggen utan dator eller mobiltelefon. 
Jag valde att måla med gouache. Vilket är relativt outforskat område för min del. Blandar färger och målar små tavlor i en skissbok. Skriver sedan ner vilka färger jag använde och några ord om tankarna som susade förbi. Vanligtvis bara för mig själv. Men i dag även för bloggen.

Gouachefärg: Primary Blue, Primary Yellow, Permanent Green meddle, Permanent white och Magenta.

”Inledde målningen med att måla ljusrosa blommor. Slås av känslor av lätt hopplöshet och insikten över att jag målat färgerna i ”fel” ordning. Bakgrund bör målas före detaljer. Trotsade känslan och fortsatte. Blå himmel och grönt gräs. Blandade en ny mörkare rosa och målade nya blommor över de första. Duttade i gult men inte på alla. Upplevde att jag när jag målade de mörkgröna detaljerna, ville ge varje blomma ”ett ansikte av blad” men alla är olika och ska inte ha det. Att måla är ingen diplomatisk handling. Tejpen förstörde sidan. Köp ny maskeringstejp”.

En kommentar

  • Marita

    ”Att måla är ingen diplomatisk handling.” – vilket bra ordspråk, det tar jag till mig och använder så snart tillfälle dyker upp.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *