Månadsfärger

Får se vad jag kommer använda detta färgschema till. Ville testa och se vilka färger jag associerar till de olika månaderna. Jag är fortfarande i en inre diskussionsfas rörande färgerna för maj, juni, juli, september, november och december. 

Januari är blå himmel, vit snö och solen som kommer tillbaka. Årets första månad har jag under många år kopplat till en frisk blå färg som kontrast till alla färger vi använder i december. Februari är för mig lila. Kanske för att den lila ametisten är månadssten i februari och krokusar är lila, vilka i och för sig är sällsynta i februari om man inte tar in lökarna så de får slå ut inomhus. Mars är ljusgrön som de nysådda frönas hjärtblad. April är gul som solen och tussilagon.
Maj är rosa som pionerna eller så kanske juni ska vara rosa – pionerna är som finast i slutet av juni. Juli är blå som vattnet och som himmelen. Augusti är frodigt grönt. September hallonröd, kanske den färgen passar bättre i maj eller juni men vilken färg har då september? Kanske junis gula färg ska vara i september- gulorange som solrosorna? Oktober med alla vackra löv är starkt orange. November är mörkblå och vit och kanske grå. December är röd och nattsvart himmel. Funderar på att lyfta ut svart och vit.

Är nöjd med färgvalen för januari, februari, mars och april samt augusti och oktober. Halvnöjd med december, rött är definitivt färgen för december. Jag får jobba vidare med resterande färger. Kanske plocka fram gouachefärgerna men det får bli en annan dag.

Hur tänker du kring månadsfärger?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *