Rimfrost sångsvanar och sol

En sagolik morgon. Solen strålade från en blå himmel. Nattens minusgrader hängde sig fortfarande kvar.

Flera dagar har jag hört sångsvanarna trumpeta sin underliga melodi. I går gick jag runt halva sjön och tillbaka närmare 10 000 steg för att försöka fotografera en sångsvan. Jag släpade med mig fotoutrustning och stativ helt i onödan. Det blev bara naturbilder utan svanar.

Men i morse låg det fem sångsvanar mitt i ”min tavla” som jag passerar varje gång jag går min morgonpromenad. Ingen riktig kamera bara mobiltelefonen. En tunn isskorpa låg på vattnet. Sångsvanarna såg obekymrade ut. Fyra av dem låg med huvud och hals nedstucken under en vinge. En höll vakt.

Ingen vidare kvalitet på den här bilden. Men ibland är motivet viktigare än bildkvalitén. Här syns också isen tydligare.

Nu känns det i kroppen att ljuset är på väg tillbaka. 

En vacker morgon fångad med mobilkameran. 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *