Röstar till EU-valet och har en skärmfri söndag

I dag ska jag gå och rösta till EU-valet och har en skärmfri söndag. 
Jag upplever att jag växer av mina skärmfria söndagar. Det ger mig välbehövlig vila och det bidrar till en bättre struktur i mitt liv. Jag håller oftare det jag lovar mig själv och jag har blivit lite, lite kvickare när det kommer till att genomföra mina idéer och gå från tanke till handling. 

Jag vet inte hur andras hjärnor fungerar men min hjärna blir lite speedad och samtidigt slö av för mycket tid framför skärmar. Att vara utan skärmar och aktivt öva på att vara mer närvarande i nuet under söndagarna ger min kropp och framför allt hjärnan återhämtning. 

Söndagarna har även fått mig att reflektera. Inte bara tänka tankar. Jag upplever att när jag reflekterar sorterar jag bort saker som inte riktigt känns rätt och bra för mig. 

Att ha skärmfria söndagar är ett steg i att skapa en bättre och mer hälsosam arbetsmiljö. Ett långsiktigt mål är att stänga av datorn senast klockan 18.00 på vardagarna, bara jobba 3 timmar på lördagarna och fortsätta med mina skärmfria söndagar.

Kom ihåg att rösta! 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *