Ut med julen!

Enligt tradition tas julgran och julpynt bort den tjugonde dag jul, den 13 januari, tjugo dagar efter jul. Tror inte att jag väntar så länge i år. Känner mig trött av att se julgranen och julens mörka färger i grönt, rött, guld och lite mörkblått. 
Ljuset är på väg tillbaka. Solen lyser och det är krispigt januariväder ute. För mig är januari ljusblått eller kanske blått blandat med olika mängd vitt. Det vill jag ha omkring mig i mitt hus. Nu längtar jag efter att städa undan julen, packa ner den i adventslådan och i jullådan. Därefter pyssla om krukväxterna, köpa tulpaner och i slutet av januari börja så dahliafrön. 
Det är härligt att längta efter förnyelse. Leta i skåp och lådor efter andra gardiner, dukar, ljuslyktor och kanske byta ut något motiv i en tavelram. Förnya mitt hem med det jag redan har undanstoppat eller fynda någonting på second hand. 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *