Vilar ögonen

I dag har jag återigen tagit en skärmfri söndag. I skrivande stund är det lördag och klockan är 16.33. Denna dag har jag redigerat bilder och skrivit texter till bloggen. Några timmar till framför skärmen blir det innan jag är helt klar. Roligt att skapa men återhämtning helt utan skärmar och kamera är en viktig del i att komma framåt i mitt kreativa skapande och mitt företagande.

Söndagar var förut den dag jag kollade på youtubevideos. Det är så givande att titta på hur andra kreatörer uttrycker sig och hur deras uttryck över tid förändras och utvecklas. Men jag insåg att jag måste vila ögonen, hjärnan och kroppen från skärmar en dag i veckan. Nu tar jag mig tid under veckodagarna och tittar på mina favorityoutubers.

Att ständigt bära med mig mobilen gör att jag fotograferar och tänker på när och hur jag kan använda fotografierna i blogginlägg. Det gör att jag så fort jag byter miljö- lämnar datorn och huset – möts av ständigt nya intryck. Om jag, i mitt fotograferande, bara fortsätter utan eftertanke och agerar enbart på känsla då utvecklas inte mitt bildspråk. 
En dag i veckan behöver jag stanna upp. Lägga bort kameran och bara beskåda det jag ser som ett motiv. Iaktta men inte fotografera.

Vila ger tid för tankarna att planlöst vandra. Komma på en bra idé och tänka att om den verkligen är bra då kommer den tillbaka. Släppa det som varit och det som ska komma. Bara vara i nuet. Slumra en stund i hängmattan.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *