I dag blev det pepparkaksbak
Morgonpromenad i bitande kyla. Vacker vintervy vid min plats, min tavla. I onsdags inhandlades julgranen. I dag bar jag in den från uterummet till garaget. Sågade av 10 cm, tog bort nätet och stoppade den i en hink med vatten. I morgon får den komma in i vardagsrummet.
Jobb på förmiddagen och pepparkaksbak på eftermiddagen.
Pepparkakshjärtan på en plåt.
En stor burk full med hjärtan, granar, gummor, gubbar, grisar och stjärnor. Plåt efter plåt efter plåt gick in i ugnen – mitt i ugnen, 175 °C i 7 minuter. Höll på i en och en halv timme. Å halva degen ligger fortfarande kvar i kylskåpet. Vi kommer få äta pepparkakor till slutet av mars.
En notis till mig själv inför nästa års bak: halv sats av ICAs pepparkaksdeg räcker mer än väl! Om du inte får för dig att du ska baka pepparkakshus förstås. Då är ICAs pepparkaksdeg med 800 gram vetemjöl perfekt.