I dag blev det pepparkaksbak

Morgonpromenad i bitande kyla. Vacker vintervy vid min plats, min tavla. I onsdags inhandlades julgranen. I dag bar jag in den från uterummet till garaget. Sågade av 10 cm, tog bort nätet och stoppade den i en hink med vatten. I morgon får den komma in i vardagsrummet. 

Jobb på förmiddagen och pepparkaksbak på eftermiddagen. 

Pepparkakshjärtan på en plåt.

En stor burk full med hjärtan, granar, gummor, gubbar, grisar och stjärnor. Plåt efter plåt efter plåt gick in i ugnen – mitt i ugnen, 175 °C i 7 minuter. Höll på i en och en halv timme. Å halva degen ligger fortfarande kvar i kylskåpet. Vi kommer få äta pepparkakor till slutet av mars. 
En notis till mig själv inför nästa års bak: halv sats av ICAs pepparkaksdeg räcker mer än väl! Om du inte får för dig att du ska baka pepparkakshus förstås. Då är ICAs pepparkaksdeg med 800 gram vetemjöl perfekt.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *