Byggprojektet är nästan klart

Mitt byggprojekt vad blev det av det? Jo, det blev en ställning för ved.

Nu saknas det en hylla ovanför veden där jag tänker att jag kan ställa blomkrukor på fat eller fortsätta stapla in mer ved, vi får se.

Undertill lade jag tre betongplattor som lutar svagt ut mot gräsmattan. Vedförvaringen är under tak men jag vill inte att det ska rinna in vatten mot husgrunden.

Vill inte ha vedförvaringen mot jord. Med plattorna blir det luftgenomströmning, tänker jag. Det är inte bra att ha vedförvaring mot husvägg. Men i det här fallet gör jag ett försök då veden ligger en decimeter från väggen samt att det är lockpanel.

Så här såg vedförvaringen ut när den var färdigbyggd och jag precis hade börjat måla. Vedförvaringen är byggd av takläkt som vi hade ett stort förråd av. Även betongplattorna var material som redan fanns. Vedförvaringen målade jag med Falu svart färg, två strykningar. 

Lite rörigt på denna bild. Mitt i pågående bygge. Vedsäckar, tomma banankartonger, jordsäckar och en julgransfot. Julgranen är inte kvar i julgransfoten i alla fall. Garaget är i behov av att städas.

Den inglasade verandan är också i behov av en städning. Vi har haft vedförvaring på en lastpall här hela vintern. Nu längtar jag efter att vårstäda så vi kan börja sitta här ute. Först behövde veden flyttas och där av bygget av vedförvaringen.

En kommentar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *