Cyrina

Jag hittar ett inlägg på Facebook. Anna hade lagt ut bilder på sin favorithäst från tonåren. Det väckte många minnen och jag plockade fram mina äldsta osorterade fotolådor. Ågesta Ridskola på gränsen mellan Huddinge och Farsta, i Stockholm. Den här blekta bilden är från 1993. På väg ut i hagen är Cyrina, Fasad, Labinett och Wanja och den mörkbruna hästen kanske är Windy.

Våren 1991. Jag var tonåring, gick gymnasiet och var skoltrött. Att åka till stallet var alltid roligt. Träffa kompisar. Stå inne i boxen hos Cyrina, rykta henne och vila mitt huvud hennes starka kropp. Hon var stor och stadig. Jag var som kvicksilver. Hon gjorde mig lugn. 

Permanentat hår och en hel del hårspray. Den här bilden är från 1990 tror jag. Om jag blundar kan jag fortfarande känna känslan av att stå nära henne. 

Juni 1991, efter vårterminens sista ridlektion red vi barbacka till hagen. Jag minns att jag kunde ta tag i hennes man och svinga mig upp på hennes rygg. Det handlade inte om styrka utan om teknik. Säkert totalförbjudet på dagens ridskolor. Hjälm hade jag på huvudet – det var det aldrig något snack om. Spelade inte någon roll om man hade ”balja” eller kask. 

Så många fina minnen.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *