Samarbete med Choices by Annie

Förra veckan packade jag in min fotoutrustning i bilen och åkte mot second hand-butiken Choices by Annie i Gällstad. Annie och jag hade bokat in tid för att göra ett samarbete. Vilka saker eller vad vi skulle fotografera hade vi inte bestämt men det tog inte många minuter innan vi var i gång. Annie berättade att hon beställt och precis fått sina nya presentkort. Då började idéerna poppa som popcorn.

Så här ser det ut bakom den färdiga bilden. Totalt blev det fem bilder. 

En bild med bara presentkortet. Och därefter jobbade vi utifrån färgerna: Grön, blå, rosa och röd.

Det tar sin tid att få till balansen i bilden. Vissa saker känns fel på en gång.Här nedan följer några steg hur det kan se ut under fotograferingens gång.

Färgen grönt. Att ta med växter i bild ger alltid något extra. En brun bok med skinnband och guldskrift. En grön vas och en liten glaskanna i grönt glas.

Annie hade fått in en fin gammal kamera som jag blev mycket förtjust i och guldägg! Att leta saker till fotograferingen var som att gå runt i en skattkammare. Försiktigt lägger jag föremålen på plats i bilden. Helst inte svart, säger Annie. 

Ja! Så rätt hon hade när hon plockade fram de gröna batteriljusen och vi bytte ut kameran. Men någonting saknas. Har du något litet frågar jag. Minns inte riktigt vad jag frågade efter men hon försvann i väg. 

Under tiden Annie är borta hittar jag två roliga äggkoppar. Provar hur det ser ut. Nej, de tar för mycket fokus från presentkortet känner jag på en gång när jag tittar på bilden jag tagit.

Annie kommer tillbaka med gröna knappar på ett ark. Ja! De ska vi ha. Dessutom har hon med sig snäckskal på snöre. En ampel – att hänga en blomkruka i. Nu kändes det att bilden var klar.

Rosa. Här har jag fått tillgång till smyckes avdelningen. Rosa 80-tals örhängen och en fin silverkedja. Det rosa snöret på de små skedarna skapar en fin balans i bilden tycker jag.

Blå. Fina broscher, ett vackert band. Den orangea färgen i den lilla runda kannan hart toner som passar till bakgrunden. Alla saker behöver inte synas i sin helhet. 

Är du nyfiken på hur Choices by Annie använde bilderna? Titta in på hennes Instagram  Choices.by.Annie eller hemsida: choicesbyannie.com

Vilken rolig och givande förmiddag. Tusen tack Choices by Annie för att du ville göra ett samarbete med mig.

4 kommentarer

  • Elin Appelgren

    Fina bilder! Förstår vad du menar med processen med det första kortet.

    Om jag hade fått ändra en enda sak hade det varit att kortet inte låg i linje med plankan på ena sidan. Mitt öga dras dit hela tiden. Tror det inte gjort samma om det legat mer centrerat på plankan. Ser nu när jag tittar igen att det inte ligger så på de gröna bilderna och där ser jag kortet lite enklare utan att störa ögat med att ena kanten ligger precis vid plankans kant.

    Vackra saker! Måste bli bättre på att ha öppna sinnen när jag går på loppis och second hand. Eller så går jag på fel ställen med inte så här fina saker. =)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *