Fikar och pratar företagande 

I min kalender stod inskrivet: Kl.10.00 Choices by Annie. Vi fikar och pratar företagande i Annies Secondhandbutik.

För någon vecka sedan anlitade Annie mig för att hon behövde en ny porträttbild till sina sociala medier.

I dag pratade vi nog främst om hur man når ut på Instagram. Annie är duktig på Instagram. Hon lägger ofta ut bilder och reels från sin secondhandbutik. En reels når många fler nya potentiella följare än vad ett vanligt inlägg gör. Jag måste bli bättre på att fotografera vad jag gör under dagen. En händelse ligger uppe i 24 h sedan försvinner den om jag inte lägger den som en höjdpunkt. 

Att marknadsföra mitt eget företag är svårt tycker jag. Svårt att ha balans mellan känslor och handling. Mitt företag är en del av mig och mitt kreativa skapande. Kreativitet är känslor. Företagande är handling.

När det kommer till andras företag ser jag bara möjligheter.

Nu har jag skrivit en lista på saker jag ska göra för att marknadsföra mitt företag. Högst upp står: lägga in en profilbild på mig på Instagram och facebookföretag. Kanske tar jag den bild jag redan använt mig av på omslagsbilden jag lagt upp i april, maj och juni här på bloggen och på facebook.

Utöver en profilbild på Instagram behöver jag även ändra min presentation och göra den kortare. Kanske skriver jag: Idérik kreatör som skapar innehåll med foto och film. 

Behöver även en lite mer fördjupad presentation av mina tjänster som jag sedan nålar fast högst upp i bildflödet. En annan sak som jag tänkt på ett tag är att jag borde göra en video där jag presenterar mig själv och vad jag säljer för tjänster. Video och film är så roligt att skapa till andra men så svårt när det kommer till att marknadsföra mig själv.

En sak i taget – så steg framåt.

2 kommentarer

  • Annie Axelsson

    Tänk att du kom ihåg allt vi pratade om utan att skriva ner någonting ☺️ jag skrev som besatt efteråt för att inte glömma något ☺️ tack för ett fantastiskt givande möte och de här måste vi göra med jämna mellanrum. Ger så mycket när man samverkar. Snygg profilbild och jag måste genast in och se om de hamnat något profilbild på Instagram än☺️ idag ska jag dela ut ”kort” till alla och prata varumärket choices by annie ☺️

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *