Inspirerad av andra kreatörer

Den 29 maj på väg hem efter co-workingdagen på Lindedahlen wellness garden i Olsfors som Creative cluster arrangerade passade jag på att besöka Blomsterträdgården utmed väg 27, i Lockryd. Som jag har längtat efter att titta runt i den här butiken. Jag frågade en i personalen om jag fick fotografera i butiken och lägga upp på min blogg. Här kommer ett gäng med bilder och några av mina tankar kring skyltning, färgkombinationer och bildutsnitt.

Till höger i föregående bild, längst ut på bänken stod dessa citronkoppar. Med den här bildkompositionen gillar jag utöver träbänkens slitna yta, kopparn och fatens gula färg tillsammans med de två orangea nyanserna på blommorna på askarna. Bilden innehåller fyra nyanser av grönt. Örat på kopparna, asken, krukorna och bladen på växten. Färgerna eller kanske avsaknaden av andra färger hjälper till att skapa ett fokus på de gula kopparna. Blicken söker sig till andra delar i bilden men den återkommer gång på gång till kopparna. 
Det är inte bara färgerna utan även material som det hårda kopparna mot den mjuka gröna växten tillför ytterligare en dimension till bilden och kanske framför allt på plats i butiken. Att ställa in en växt i ett skyltarrangemang, stilleben eller i en bild tillför liv och energi.

Inslagna presenter redo att ta med och ge bort i gåva. Gillar att den som gjort skylten upprepar färgen rosa. För den som önskar ge bort mer än den färdig paketerade presenten kan lätt utöka genom att köpa en rosa kruka och en av de större rosa blommorna som står i bakgrunden eller varför inte ta den rosa krukan med rosmarin som redan står lämpligt placerad till höger om fatet med presenterna.

Så mycket fint att inspireras av. På flera platser i butiken fanns det stolar utplacerade. Det gillar jag. En plats för en stunds vila och eftertanke. Kanske fråga mig själv om jag har fått med mig allt jag behöver. Ska jag ställa tillbaka något impulsköp eller kanske komplettera med ytterligare en planta. En nöjd kund är en återkommande kund.  

Butiken hade även en stor yta utomhus med växter. Från stolen på förra bilden ser du detta. För att bryta av mot det gröna valde jag att sänka kameran och fotografera mitt motiv lite från vänster. Bara för att få in en annan färg än grönt och grått i bilden. 

Det blev en hel del fotografier i den här butiken. Jag får återkomma i ett annat blogginlägg där jag visar de resterande bilderna och berättar om mina tankar om fotografi, färg och bildkomposition.

Nu avrundar jag detta inlägg med några färgsprakande bilder från Blomsterträdgårdens kylrum. 

Ett kylrum med snittblommor och buketter.

Nejlikor i rosa, rött och beigt.

Tydliga skyltar som visar vad varje blomma kostar. Enkelt och inspirerande att skapa en egen bukett.

Vackra buketter. Skickligt färgkomponerad i gult rött och rosa. Med grönt som kontrastfärg som lyfter den röda rosen lite extra.

Väl värt ett besök.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *